Casestories

Når ide møder mulighed

Casestory 1

I løbet af sommeren 2021 blev EM i fodbold afviklet på stadions rundt om i Europa. PARKEN i København skulle lægge græs til tre gruppekampe og én ottendedelsfinale til EM. DLF, som leverer græsfrø til bla. PARKEN, blev kontaktet med idéen om en film om bl.a. græstæppet i PARKEN.

Resultat. En videofilm på 136 sekunder sammensat af videoklip og droneoptagelser samt interview. Sammen med Stig Oddershede fra DLF stod jeg for idé, optagelse, instruktion, interview samt redigering.

DLF og samarbejdspartnere brugte filmen i flere versioner og sprogudgaver. Filmene generede mange visninger på deres platforme på de sociale medier.

Ideen blev købt
Jeg kontaktede Stig Oddershede, kommunikationschef i DLF for at præsentere idéen om en film fra Parken, Vi aftalte at lave en film, der sætter fokus på management af et stadions græstæppe forud for et topevent som et EM. Vi præsenterede ideen for Parkens daværende Head Groundsman Daniel Madsen, og han sagde ja til at medvirke.

Optagelserne går i gang
Stig og jeg gik ind ad porten i PARKEN midt på eftermiddagen en solskinsdag i maj klar til optagelser og interviews. Vi lavede interviews med Daniel, lavede dækbilleder og stillfotos inden en superligakamp om aftenen blev optaget som dækbilleder.

Arbejdet med plænen
Da kampen var færdigspillet, tog hele PARKEN’s Groundsman team fat på at slå græstæppet, efterså med græsfrø og vande hele plænen. Jeg lavede videoklip, still fotos og droneoptagelser af det hele. Derefter lavede vi de sidste voice-overs.

PARKEN forsegles
Klokken 02.10 forlod Stig og jeg Parken og begav os i et et næsten mennesketomt København.Seks timer senere ankom UEFA’s repræsentanter, og PARKEN blev derefter hermetisk lukket af indtil turneringen startede 28 dage senere.

Succes med mange visninger
DLF og deres samarbejdspartnere brugte filmen i flere forskellige versioner og sprogudgaver på flere af deres platforme og filmene generede mange visninger


Nedbrydning af motorvej forvandler sig til en filmscene

Casestory 2

Nedbrydningsfirmaet P. Olesen skal nedrive en motorvejsbro på E45 i løbet af 14 timer. Jeg kontakter jeg dem i ugen op til og foreslår en videofilm, som viser nedbrydningen fra start til slut.

Resultat: Efter en aftens-, nats- og formiddags arbejde bliver materialet redigeret ned til en film på 102 sekunder. Jeg leverer også et større antal digitale billeder i høj opløsning fra hele nedrivningen.

Filmen bruges på både Facebook og LinkedIn og generer mange visninger på begge platforme.

Bilen pakkes til 16 -18 timers optagelse
Idéen bliver købt, og jeg pakker bilen med kamera-, video- og droneudstyr lørdag eftermiddag d. 7. oktober 2023. Samtidig fyldes termokassen med mad og drikkevarer til de næste 16-18 timer. Klokken 18 mødes de 12 medarbejdere fra P. Olesen ved motorvejsbroen for at aftale slagets gang. Præcis kl. 19.00 afspærres motorvejen i begge retninger.

Det ligner et filmset
Derefter starter de store nedbrydningsmaskiner med at hamre og klippe broens beton og jernarmering i stykker. Der er en lugt af beton i luften, og støvet fra den nedbrudte betonbro lægger sig som skyer mellem nedbrydningsmaskinerne. Med dronen flyver jeg tæt på og forbi de store nedbrydningsmaskiner. Lyset, støvet og kraften fra maskinerne får det hele til at minde om én stor filmisk scene. I løbet af natten holder jeg små pauser for at få lidt at spise og drikke

Nat bliver til dag
Da dagslyset langsomt bryder frem, er arbejdet stadig i fuld gang. Sidst på formiddagen er kørebanen på motorvejen ved at være ryddet igen. Et asfaltsjak har holdt klar til at asfaltere de dele af motorvejen, som måtte være beskadiget ude i kanten. Omkring kl. 12 næste middag åbnes E-45 igen for trafikken, først i sydgående retning og 20 min senere i begge retninger. En lang arbejds-aften-nat-morgen- formiddag er nu overstået og de mange gigabyte videooptagelser skal klippes ned til ca. 100 sekunder.

Videofilmen vises med succes på flere platforme
Nedbrydningsprocessen bliver redigeret ned til en film på 102 sekunder. Den bruges på både Facebook og LinkedIn og generer mange visninger på begge platforme. Jeg leverer også et større antal digitale billeder fra hele nedrivningen.